BLOGGER TEMPLATES AND MyYearBook Layouts »

Thursday, December 23, 2010

kalau

Kalau aku pensil, akan aku tuliskan sebuah puisi paling ringkas tapi penuh makna buat sekalian manusia yang berduka. Biar mereka ketawa dengan hilai dari kesan karbon di atas kertas itu.

Kalau aku pemadam, akan padamkan tulisan dan coretan lama yang boleh mengguris perasaan seseorang yang pernah ditaburkan janji-janji kosong.

Kalau aku kasut bola, pasti akan menjadi milik pemain simpanan yang boleh menyaksikan kelemahan orang lain membuat kesilapan.

Kalau aku payung, semestinya akan menjadi payung paling besar untuk aku lindungi semua orang yang aku sayang dari kebasahan.

Kalau aku kamera, pasti detik gembira selalu aku rakamkan supaya menjadi kenangan di hari tua nanti.

Kalau aku telefon, pasti nada deringku melagukan melodi paling indah supaya orang yang menunggu tidak dimamah rasa bosan.

Kalau aku sebuah mesin taip, pasti tulisan ini akan dihakikatkan di atas helaian kertas... bukan tercoret pada takdirnya.


kalauuuu..
kalau awak. apa pula?

p/s ; macam karangan time skolah rendah kn . contohnya 'aku sebuah kereta'. haha :D

shezayutenya


weh,rindu! :(

Wednesday, December 22, 2010

si comel

text message received :


from : baby yaya

23 dec 2010
2.27 am

I just wanna say,imissyou all.we've been separated almost 2 months. n yet,im still thinking of you guys.tc,with love,NN.


Ten hang da lama tak buat muka n gigi pelik2 .



-muahahah .first time awak anta msz sesweeeet nie! awwww .imissyoumuchmuchmorececomeeeeellll!


Sunday, December 19, 2010

i have few good friends, people i can rely on.
you are all what i need
:-) thanks.

Saturday, December 18, 2010

GERAK KHASSSSSS

http://www.emocutez.com

♪♫♫♪ bergerak..wahai demi utk negara ♪♫♫♪
melawan siapakah musuh negara
♪♫♫♪ tak kira pangkat darjat ataupun harta ♪♫♫♪

oii jangan nak menyanyi sangat lah. aku pun bukannya hafal.
lirik kat atas tu pun cam salah :D

ok ianya,
GERAK KHAS
lama gila,dari kita sekolah sampailah sekarang masih wujud lagi
pelakon semua dah tua
paling aku tak lupa A.Galak. sebab misai dia galak. :D
ok tu je.

eh jap, kalau ada 'fatin khas ke tonah khas' korang nak tengok tak ?
pelakon utama, inspektor fatin
aww! mesti comel habesssss!
ok babai

Monday, December 13, 2010

only you!


Who I'd like to meet:

CHE WAN FATIN SUHANA ;)




Saturday, December 11, 2010

jatuh dan bangun

takot,bimbang,gundah
bercampur menjadi satu
aku takot untuk jatoh lagi ssbnya aku susah untuk bangun balik. he!
tidak mudah untuk semua itu .
jatuh dan bangun kembali.

tidak dapat aku nak terangkan dengan kata-kata
kerana aku saja yang tahu apa erti dua kata itu.

semua manusia menaruh harapan kepada kita
senangnya mereka dengan berkata 'kita boleh'
TAPI.. hakikatnya hanya aku sorang je yang tahu

tidak senang untuk bangun,
dan hanya sekelip mata boleh jatuh
jatuh sekali belum cukup untuk aku teros bangun
sekali bangun belum tentu aku tidak akan jatuh lagi.

jadi? kesimpulan nya.
jatuh atau bangun kembali?
cukuplah aku jatuh sekali

kerana dengan hanya sekali itulah,
mengajar aku apa itu erti bangun.

kali ini,
aku yakin. aku tanam dan aku pahat di hati ini
seketul azam kejayaan
yang aku tidak jatuh lagi

akan ku buktikan pada diri ini
bahawa aku mampu untuk bangun kembali
walau beribu kali aku jatuh
jatuh aku adalah untuk bangun dengan kemenangan,
bukan jatuh untuk bangun dengan kekalahan .

penat menaip.sekian.

haaaaashim!!!!!!
fuh!!.. fuhh!!..
fuh kt sana, fuh kt sini..
dah bersarang rupanya belog aku nih kan.
haha lama tak menulis di laman belog ni
sampai ada yang yang da jemu tngk entri aku yang bawah nie,kau jeles kn? hee! main2 weh!
kasihan kau belog aku tinggalkan kau seketika.
mari sini, aku bersih kan kau.

Saturday, December 4, 2010

caten


one word ; RINDU ):

hmm


aku adalah patrik si tapak sulaiman kaler pink yang bodoh tapi masih pentingkan persahabatan. aku jugak adalah spongebob si span kuning yang banyak cakap tapi masih takut hilang kawan. tapi aku bukanlah squidward si sotong hijau yang penting kan diri dan tak tahu langsung jaga hati kawan kawan. dan aku jugak bukanlah mr.crab si ketam merah yang gila kan duet tapi tak tahu macam mana dunia ni tanpa kawan kawan.



kawan bukan untuk di kianati tapi untuk di percayai.
jangan goyahkan kepercayaan pihak lain
sebab dengan kepercayaan la tali persahabatan ni timbul.
hargai kawan sebelum mereka mati
sebab kita tak tahu bila lagi boleh bersama
:)

Thursday, December 2, 2010

3 things u cannot recover in life:
the WORD after its said,
the MOMENT after its missed,
the TIME after its gone ;)







p/s ; blog sudah boleh dicomment. peach yaw!

Tuesday, November 30, 2010

penang ahh .


hello friends, TONAH BONTON deactive facebook untuk sementara waktu.

nah amik gambar nie sbgai pengubat rindu di kala anda kesepian . haha.choiiii!













okechiou!

Sunday, November 28, 2010

babbling mumbling rambling

sekarang update blog macam tade feeling ape-ape. kosong, hambar sgtsgt. mcm confusing bile teringat how aku into blogging suatu masa dulu .nape eh sekarang camni ?


apa pun, hari ni mood totally out .mood tu ape? mcm chipsmore ke boleh ada boleh hilang? mood terima rasuah tak? engat nak rasuah mood supaya always happy .hye mood, bak la no account.

kenapa mood tade? gado ngn bf k? otak luuu,aku takda maknanya nak bf bf bagai nie.aku happy sai dgn life sbgai seorang yang single.kau nak amik kesah,amik laa,aku tamau nak amik kesah pasal benda yang tak penting ni.

whatever, as stated at the entry title, dont expect something yg best from this entry .actually, time nak update entry ni td, byk bnde berlari2 anak dalam kepala otak .bile depan keyboard, bnde tu semua dah berlari pecut trus hilang .deyyum .


td ade jalan2 kt page a junior and terbaca komen anonymous (okay, isu anonymous mmg jelas semua org tahu) .komen berbunyi lebih kurang "blog ko membosan kan aku, sumpah". siap bersumpah lagi tu .style la you .


aku saja2 j hapdate belog ni.bosan bhaii .okechiou!

Thursday, November 25, 2010

si cantek

aisyah arl :


I might happy now to have AMI but i will never forget you because you're all the best thing I ever needed. ILY!!! ♥


and after i read ,i was thinking if it was just me, or my friend here are being a lesbian in the middle of the night?

Haha. i love you too ca. seriously, i do.

GIRL'S LANGUAGE.


* When I said sorry, believe me I feel it.
* When you see me starting to cry, hold me and tell me everything’s
gonna be alright.
* When I ignore you, give me your attention.
* When I’m quiet, ask me what’s wrong.
* When I push or hit you, grab me and don’t let go.
* When I’m mad and I walked away from you, follow me.
* If I didn’t text you, it’s because I’m waiting for you to text me.
* When I say I love you, Don’t doubt. I mean it.

Saturday, November 20, 2010

BM

malam nie macam nak hujan,macam mana nak talking to the moon ala-ala bruno mars ;(

Friday, November 19, 2010

dear roomies.iloveyou.

video


special dedicated to ; kak naz,kak fatin,kak ainna,kak sima,kak ayu,kak dayah ;))

supportive sisters ; kak ika comel,kak eiqa,kak aja,kak long,fasha n all ;)

bonton ; video kita taleh upload sbb berat sangat . jgn lupa tngk tau! thru cd tu . ily!

nah untuk awak!

kawan. apa itu kawan? dulu kita selalu bersama.pegi mana semua bersama,sampai ada yang kata kita kembar siam .semuanya musnah apabila seorang lelaki yang kononnya kachak dan paling cool mula merapati awak .dia lah segalanya bgi awak .sampai habes awak lupakan aku dan geng .kan . kita tak geng ke sekrang weh? saya tak penah lupakan awak .suatu hari masa saya di jengka saya rindu awak .sbb bagi saya awak rakan yang salu call saya hampir setiap malam .hee.cool en kite?boleh dikatakan setiap malam saya tngk hp buruk saya tu .tapi kenapa tak ada call?kenpaa tak ada message dari awak yang bernama mrsSS?hmm~hampanya saya .awak merajok dgn saya ke? tapi saya tak buat apa2 kat awak.okayy kali nie biar saya start msz awak dulu okay tak?

myself ; weh! i miss you gedix! i miss the old us!

(hampanya saya bila awak reply)

mrsSS ; so?

weh! mana ayt kita dulu dulu KAWAN SAMPAI MATI bagai nak rak ah . tgnk belom mati pun da jadi mcm nie . awak buat saya dan geng tersa gilos bab!aritu awak call saya en .awat?? sooryu saya tak angkat call awak . saya terasa lagi dgn awak . tggu saya cool dulu boleh tak??

kepada mrsSS ; aku tau hang bukan buta it,hang ada berukband hang tau belog aku kan .orang cakap 'sapa makan cili dia terasa pedas' tpi kalu hang ada terbaca entry ni ang terasa pedas ang hisap aa rokok. ang kan smoker terhebat!




taktau

kadang-kadang orang tak tahu saya tengah sedih. orang akan lihat saya ketawa dan gembira setiap hari yang saya lalui.sampai ada yang tertanya 'faten,kenpa aku tngk kau tak penah ada problem,hidop kau dgn gelak ketawa' .rasanya tak pelulah nak bgtaw aku sedih kat semua orang .tapi dalam hati tak ada seorang pun yang tahu.saya menangis sendiri dan ketawa sendiri . tapi bukannya GILA .semuanya sendiri dan saya tak perlukan sesiapa. betolkah aku tak perlu kan sesiapa? betol ke apa yang saya buat? tak kowt . saya masih ada kawan kawan yang masih sayang akan sayang . rasanya . kalau tak ada apa boleh buat . sudah menjadi suratan atau kebetulan? okayy kau da kenapa jadi jiwang pulak mlm nie?


tak semua perkara saya harus kongsi orang lain walaupun rakan baik saya sendiri. tapi ramai cakap apa guna kalau ada rakan baik kalau tak boleh kongsi suka dan duka. tapi kadang-kadang rakan baik kita pun ada msalah sendiri jgak . saya cuma tidak mau menambahkan beban yang bercelaru kat otak mereka .bila saya rasa perlu then baru saya bagitau .tapi kadang-kadang saya memerlukan sedikit ruang dan masa untuk diri sendiri .tapi saya tasuka menyendiri . macam mana tuh?

apabila saya sedih,saya tak perlu tunjukkan kesedihan yang saya alami.sebab itulah sesetengah orang menggunakan orang menggunakan diari untuk mengungkapkan isi hati yang mereka tanggung selama ini. tapi saya cool en .saya tulis pakai blog.diari zaman dulu dulu aa .

bagi saya belog adalah tempat saya mencurahkan segalanya.ada kalanya menangis,gembira,sedih dan macam -macam perasaan yang saya rasa,yang tak boleh diluahkan pada rakan dan orang lain,jadi saya akan luahkan kepada blog.

alangkah bagosnya,jika hidup di dunia ini seperti blog.sesiapa sahaja yang saya kenali atau tidak,akan menolong apa yang termampu,tanpa memikirkan siapa saya .

alahai manusia

bila kita senang ramai yang nampak
bila kita susah semua jadi buta

bila kita baik semua tak nampak
bila kita jahat semua nampak

bila kita cantek semua nak kawan
bila kita hodoh takde siapa nak kawan

alahai manusia..

Wednesday, November 17, 2010

Bruno Mars - Count on me

V

vietnam pun banjir . conclusion,bercuti kat rumah . deyyum!

Wednesday, October 20, 2010

blah!

adat bercinta, bercouple akan membuatkan seseorang itu akan mudah lupa akan teman baik nya tak kira lah rakan biasa ataupun BFF. setuju tak dgn statement tu?


i am obsolutely agree with this statement. FULLSTOP!

Friday, October 8, 2010

mama

I love my mom eventhough i’m not that oftenly show it to her. Just God, my heart me and myself know how much I love you. So Pn. Zaiton Binti Ariffin, I love you eternally baby :)

Tuesday, September 28, 2010

i love elmo!




kepda sesiapa yang mengenali diriku ini.saya nak kek nie for my birthday next year bole??? pleaseeeeeeeeee!

Thursday, September 9, 2010

1st syawal


MOOD ; SAKIT GIGI

Wednesday, September 8, 2010

hmm .


ok skali lagi ,knpa aku kena makan ubat nie hari2. nk kata cepat baik,sama j . tak mkan terus pun bole j jadi cam biasa . x payah nak habiskan dwet beli ubat nie . btol tak,betol tak? aku tak suka makan ubat! tahu tak?! 2 orang j bole buat aku makan ubat nie . nama dia SITI AISYAH ASRUL DAN NORHIDAYAH NORAZAMAN. x paksa aku makan plak kan . thanks la sbb bersbar gn ten nie . saya mmg camnie . mama saya pun ssh nak jaga saya,saya degil! aku cam nak sembunyi j ubat nie jauh2.tpi kalu aku x makan hampir 2 mggu keadaan aku jadi cam gambar2 kat bwah nie :





haha,bila aku letih gambar aku cam kucing kat atas nie lah . tapi ssh nah nokk nak tngk aku letih camnie,aku nie overactive skitt . x bole nak duk diam . mangsa pertama aku fedy lah ,ajak naik basikal lah,jogging lah . haha,kau mmg terbaik doh! nak ajak yaya gn zati mmg smpai part 6 aku x merasa nak naik beskal kat jengka tu .hehe . ca bz tiap2 ptg ada KO . thanx you vee,bagi pnjam ten basikal awak .comel j ten (:



haha,aku salu demam .kn? sangat2 . kadang2 aku rasa aku nie menyusahkan bonton plak . mereka lah yang salu jga dan salu ada dgn aku ssh senang . seriously aku ckap,sangat ssh nak dpat kwan cam korang :))


last kena mcm nie time part1! perh! layan seyh! time tu kat cafe plak . egt selesema skali amik kau . tak banyak plak .time tu ally,ain dgn nur da gelabah da . esok lak final . cara terbaik letak ais kat kepala :)))) thankx korang!

Tuesday, August 24, 2010

dear kakak NS kakak FN :))



bila agak2 nya kita bole rapat??????

korang nampak cam best :))
saya tadak kakak,nak buat kak NS dan kak FN jadi kakak saya nak?

Saturday, July 24, 2010

mama bpak .


mama n bapak : ten rindu sangat2 .
abg chik : rindu nak gado2 gn ang , next vacation bawak aku k ;(

abg dee : rindu chacha sangat2 . acuu acuuuu :'(
mak cik : nanti balik kita p secret recipe kay?

bonton! . sumpah! ten rindu mama ten . nak pelok korang kuat2 boleh tak??? ten nak balik kedah,tapi x dak cuti yang sesuai nak balik sana . da x tahan . mama plak salu msz ckap sunyi kat rumah ;'(

Wednesday, July 21, 2010

kecik tetapi berbisa

dulu aku sayangkan dya,dya banyak bagi aku semangat .dya salu ajar aku dlm certain subject yang aku x pham .mcm math,akaun . apa2 yang berkaitan dgn calculation lah .bagi aku dye je yang pham perasaan aku . bila aku sedih dye tau mcm mana nak tenangkan aku . n aku paling tak suka kalau ada orang x suka kawan baik aku tanpa sebab. bagi aku kalau kau x suka kwan baik aku tu means aku pun kau x suka jgak .mcam kau lah . tapi sekarang semua da berubah kan . semua da ada kroni masing2 .aku dpat rasakan kau sangat x boleh tngk KAMI dalam keadaan gembira . ada je mulut2 . biasalah manusia kan x boleh lekang dari bergosip . aku da mula tak percaya kau . dulu aku selalu lepak bilik kau ,once aku tau kau x suka aku lepak bilik kau , aku da mula x bole nak ngam gn kau mcm dulu2 lagi . tapi kau x habis2 nak ajak aku masuk bilik kau kan ,sampailah sekarang . kawan! apa motif kau sebenarnya? TAK SUKA TAPI AJAK? MOTIF?!secara jujurnya aku da mula bencikan kau!!! .
kesimpulan : kalau kau boleh hipokrit dengan aku,aku pun bole hipokrit dgn kau kuasa 10 . sekian!

Tuesday, July 20, 2010

part 3 dan intersesi .LOVE!

aww aww . ayu! sheza! rindu ! ayu ci budak yang sangat aktif n tak tau erti penat . korang mmg romate terbaik lol . heart you guys kuasa 10 . sheza! banyak bagi nasihat and support . korang salu buat ten happy . even awal sem ssh nak rapat gn korang , onca da rapat mmg best lah kan? hee .ten da kurang moody sbb duk gn korang ., serious! ehem2 yaya,duit sewa bilik bila nak bayar nie? hehe .


oh sayangkuh! sayang korang sampai mati! rindu sangat time intersesi .ca,kami rindukan cerita2 awak malam2 . rindu sangt time kita spent time sama2,24 jam sama2 .knpa lah intersesi sebulan je,npa x 3 bulan? ;'(

rambut sama hitam,hati lain lain ;)


hey gf! sorry like a trillion times because i don't trust you anymore . sorry sorry and sorry . it hurts enough sayang! i just pretended like nothing happened between us but it's killing me! ;'( zaman sekarang mcm2 permainan kan . manusia oh manusia . mmg x dak orang yang perfect lam dunia ini but can you just be yourself? x susah pun kan . hmm sumpah sekarang da ssh nak percaya kat orang,even kawan baik kita sendiri and now ten percaya only for this particular girls . SAA,NHNA and AS .i trust u guys,please please n please don't break it . yeah! i mean it . thanx! korang banyak support ten . ssh senang sama2 kan .member2 kat kedah,korang mmg terbaik! x penah buat perangai. heart you! <3 <3 <3